VAAHTERANMAHLA

Nordic Maple Sap - VAAHTERANMAHLA


Vaahteran mahla on makeahko vesi joka valuu suoraan vaahterasta. Vaahteran mahla käy läbi luonnollisen prosessin joka täyttää sen ravintoaineilla. Varhain keväällä vaahterat imevät maasta vettä ja suodattavat sen juurtensa läbi. Se vesi kerää talven aikana puuhun varastoituneet ravintoaineet ja antaa nesteytystä ja energiaa, joka mahdollistaa puun kasvamisen ja uudentumisen keväällä.

Vaahteran mahlaa on kerättu satoja vuosia ja Boston Globen mukaan Pohjois Amerikan tutkijat käyttivät siitä yli 300 vuotta sitten nimitystä "maailman kaikkein terveellisin juoma".

Kangrusselja Mõis OÜ valmistaa Nordic Maple Sap Vahtramahla pastöroimata ja hapattamatta suoraan puusta-pulloon tekniikalla. Tuotantoprosessissa säilyvät mahlan vitamiinit, mineraalit, antioksidantit ja jopa suoliston hyvinvoinnista vastaavat oligi sahhariidid, jonka vuoksi vaahteran mahla tarjoaa kaikkea hyvästä fyysisestä kunnosta ja terveydestä, puhtaaseen nautintoon.

1. Nesteyttää tavallista vettä nopeammin

Vaahteran mahlassa luonnostaan löytyvien elektrolyyttien, mineraalien ja vähäisen luonnollisen sokerin vuoksi on se erittäin nopeasti imeytyvä juoma. Northern Texasen yliopiston tutkimuksen mukaan nesteyttää vaahteran mahla nopeammin kuin tavallinen vesi. Sen vuoksi vaahteran mahla sopii niin ammattilais- kuin harrastusurheilijoille, optimaalsen nestetasapainon säilyttämiseksi.
Vaahteran mahla on oivallinen juoma kehon nesteyttämiseksi ennen treeniä ilman tarpeetonta lisättyä sokeria vai turhia kaloreita sisältäviä tavallisia urheilujuomia.

2. Täynnä kasviperäisiä ravintoaineita
Vaahteran mahla sisältää paljon kasviperäisiä ravintoaineita kuten antioksidantteja, mineraaleja, polyfenoleja (toimivat antioksidantteina ja vähentävät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia) ja orgaanillisia happoja.

Rhode Island Yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on vaahteran mahlasta löydetty 46 bioaktiivista yhdistettä ja vahva antioksidatiivinen vaikutus elimistölle. Antioksidantit taistelevat vapaiden radikaalien vastaan ja vähentävät oksydativistä stressiä.

Pitkään jatkunut oksytativinen stressi või aiheuttaa ja syventää monenlaisia sairauksia kuten syöpä, sydän- ja verisuonitaudit, diabetes ja hermostoa vahingoittavat sairaudet( Alzhaimer ja Parkinson).

3. Lisää aerobista jaksamista / VO2 Max Dr David Bellar'i tekemät kokeet todistivat, että hapensaantikyky (VO 2) lisääntyi treenin aikana, kun urheilijat joivat vaahteran mahlaa verrattuna plaseboa käyttäneeseen ryhmään.

VO 2  Max (maksimaalinen hapen määrä, mitä ihminen kykenee käyttämään kiihtyvä tempoisen treenin aikana ) on organismin kyky käyttää happea energian aineenvaihdunnaksi lihaksistossa. Korkeampi VO 2 Max on yhtä kuin suurempi energiantuotanto ja siten myös parempi aerobinen treeni.

4. Saattaa auttaa kankkuseen  Tutkimus International Journal of Molecular Medicine
lehdessä osoitti, että vaahteranmahlan juonti ennen alkoholin nauttimista saattaa nopeuttaa alkoholin aineenvaihduntaa elimistössä. Tästä syystä saattaa se kankkusen oireita vähentää tai lieventää.

5. Luonnollisesti vähän kaloreita ja sokereita (sakkaroosi) eikä sisällä makeutusaineita Vaahteranmahla on luonnon luoma eikä siihen ole lisätty sokeria eikä makeutusaineita. Se on vähä kalorinen ja siinä sisältyvät sokerit on luonnolliset sakkaroosit.

6. Tasaa verensokeria Vaahteran mahla on suurenmoinen mangaani lähde. Mangaan auttaa kontrollimaan verensokerin tasapainoa. Dr Yves Desjardins on avastanut, että vaahteranmahla sisältää huomattavassa määrin abskissihappoa (kasviperäinen hormooni) ja se on avuksi verensokerin tasaamisessa, koska se stimuloi insuliinin pääsemistä haiman solujen kautta ja lisää rasvasolujen herkkyyttä insuliinin suhteen., mikä tekee siitä vahvan aseen metabolisen syndrooman eli rasvaantumisen ja diabetesen vastaan.

 7. Terve aineenvaihdunta Vaahteranmahla sisältää prebiotikumeja, mitkä ovat terveen aineenvaihduntasysteemin toimimiseksi tarpeelliset. Prebiotikumit on suoliston terveellisten bakteerien ravintoa ja antavat ravintoa probiotikumeille. Molemmat näistä ovat tarpeellisia terveelle suolistolle ja toimivalle aineenvaihdunnalle.

Terve ruuansulatus on sidoksissa immuunijärjestelmän, henkisen hyvinvoinnin, antioksidanttien ja aineenvaihdunnan kanssa. Vaahteranmahla on hyvä oligosakkariidien lähde ja sitä käyttävät suolistossa löytyvät hyvät bakteerit kuten lactobasillit, jotka auttavat ruoka sulattaa ja tukevoittavat ruuansulatus järjestelmää.

8. Tukee tervettä immuunisysteemiä
Vaahteranmahla sisältää antioksidantteja, tsinkkiä ja prebiotikumeja jotka kaikki tukevat tervettä immuniteettiä. Koskapa hyvä nestetasapaino on myös terveyden säilyttämisen tärkeä osa auttaa vaahteranmahlan hyvät imeytymisominaisuudet meitä monin tavoin.